Novinky červen

19.06.2011 14:23

ZZO    

Arčínek složil 12. června 2011 zkoušku ZZO. Byla to jeho (i moje) první zkouška. Fotky zde.

Celkem jsme získali 55 bodů z 60ti možných. Mile překvapil při speciálních cvicích. Stačilo pár minut  tréninku (před zkouškou) s kolegy ze cvičáku a Arčí rychle pochopil, že ani s nasazeným košíkem fotbalový míč neprokousne a nemá se tedy cenu za ním honit. Chování se skupině a uvázání zvládl v pohodě.

Body u poslušnosti:

Přivolání - 10 b

Ovladatelnost - 8 b

Plolohy sedni, lehni - 10 b

Odložení za pochodu - 10 b

Aport - 7 b

Dlouhodobé odložení - 10 b

Při poslušnosti nám moc nevyšla chůze na vodítku. Arčín si chtěl počuchat u nohou pana rozhočího hned na začátku. Nedařilo se nám udržet oční kontakt, pomalé obraty.

Naopak mě potěšil, jak donesl aport. Na závodech jsem ho musela přivolat, lehl si. U zkoušky stačil jen povel APORT, Arčín opět vystřelil a radostně se vracel. Čím více se ale blížil, tím se jeho tempo zpomalovalo. Nakonec zůstal stát dva kroky předemnou. Z mého pohledu lepší výkon než na závodech, odkud jsme si  za ulehnutí odnesli 8 bodů. Pan rohodčí nám dal 7 bodíků.

Mám z Arčína obrovskou radost. Letos bychom chtěli ještě složit zkoušku BH.

 foto: Šárka Pospíšilová - www.gapangi.cz

 

 KV HK

V sotobu 18. června jsme s účastnili Krajské výstavy psů v Hradci Králové. Rozhodčí - Ovesná Božena. Fotky zde.

Výsledky:

Arčí - V2 - Dvouletý kompaktní pes, správně utvářená hlava, tmavé oko, výborná horní i spodní linie, správně nasazený a nesený ocas, dobrý v pohybu

Cory - VN1 - Šestiměsíční fena, výborně stavěná fena s překrásným pohybem, kompaktní, ocas správně nasazený a nesený, typická hlava, korektní skus, chrup ve vývinu

 

Ostatní

Arčín byl na kontrolním vyšetření moči - vše v pořádku.

Do videogalerie byla přidána nová videa. Byly také přidány fotky Endíčka a Kryštůfka, na které stále často vzpomínáme. Kryštůfek by v červenci slavil 16 let. Bez měsíce to budou už dva roky, co nás opustil Endýno.

S Arčínem jsme přijali pozvání na předváděcí akci na Den dětí do Myštěvse. Po poslušnosti ukázal Arčín, že i malý pejsek rád kouše.

 foto: Šárka Pospíšilová - www.gapangi.cz