Závody v Častolovicích, vyšetření moči

22.07.2012 13:52

Závody v Častolovicích

V neděli  8.července 2012 jsme se účastnili závodu dle KJ Brno v Častlovicích. Soutěžili jsme v kategorii ZPU1 s přídavnými cviky. Přestože všechny cviky Arčík ovládá, na place se nám to nepodařilo ukázat..

S lichým startovním číslem 3 jsme nejdříve nastupovali na dlouhodobé odložení (30 kroků, psovod v úkrytu) a až poté na zbytek poslušnosti. Odložení jsme zvládli na jedničku. Při přivolání Arčíka ale štípla asi včela (v ten den celkem 3 psy). Arčík pochopitelně nepřišel a já si ho odnášela v náručí. Pan rozhodčí nám umožnil závod opakovat jako poslední s tím, že se do té doby vousek trošku srovná. S přibývajícími hodinami se ale zvyšovala i venkovní teplota. A přestože byl Arčín poléván vodou, pil, nastupoval ve stavu, jako by zrovna doběhl maraton.

Foto zde

Bodové ohodnocení  (rozhodčí  pan Hon):

Vše bez vodítka

  • Dlouhodobé odložení – 10b
  • Přivolání za klidu- 8b – druhý povel
  • Ovladatelnost -0b - Arčín byl při obratech opět něčím kousnutý. Utekl k divákům do stínu pod lavičku, kde jsme předtím seděli. Rozhodčímu jsem tedy řekla, že odstupujeme, ale že si chci závod vyzkoušet a dokončit.
  • Sedni, lehni, vstaň – 7b - Vstaň na druhý povel.
  • Štěkání – 3b – Jen slabé zaštěknutí.
  • Aport –5b – S aportem se Arčík vydal opět směrem k divákům. Na druhý povel se tedy přišoural ke mně, ale nepředsedl. Radost mi udělal tím, že při odhodu činky zůstal sedět, i když jsem mu radši ještě řekla sedni. :o)
  • Skok vysoký –8b – šikmé předsednutí
  • Skok šplhem-9b
  • Kladina- 10b
  • Přivolání za pochodu- 0 b – Tady to už Arčín vzdal. Lehl si do nejbližšího stínu a ležel.

Celkově tedy 60b ze 100 a zasloužené poslední 9. místo.

Pan Hon mi doporučil cvičit i v horkých dnech. :o)

Arčíkovu poslušnost ovlivnilo v první řadě jeho zdraví. Věřím, že ze sebe vydal maximum. S výsledkem jsem – musím být spokojená. Neberu to jako neúspěch, i když pohled na nás musel být žalostný. Arčín užívá každý den tři prášky a z toho jsou dva na odvodnění. Vyrovnat  se s teplem je pro něj mnohem těžší než pro jiné psy s černou srstí. Určitě byl ovlivněn i hmyzem, který na cvičišti poletoval. Arčín byl o dost opatrnější, než bývá obvykle. Corynka, kterou jsme sebou také měli, cvičila hezky. Vyzkoušela si všechny překážky. A s vouskem se i vykoupala v potůčku u cvičáku.

 

Vyšetření moči

V pátek 13. července nás po měsíci opět čekalo vyšetření moči u MVDr. Teplé. Výsledky byly konzultovány s MVDr. Kučerou z Brna. V moči byly vidět krystalky kamenů. Tak že se mu z těla odplavují, stále se však tvoří. Vzhledem ke zvýšení PH na 7, doporučil dr. Kučera k jednomu prášku přidat ještě polovinu. Takže nyní Arčík užívá ráno jednu tabletu hydrochlorothiazidu, večer jeden a půl tablety směsy chloridu amonného a jednu tabletu hydrochlorothiazidu. K tomu baštíme granulky hills u/d.

Postěžovala jsem si na Arčíkův nedělní výstup na závodech, proto doktorka vouska zkontrolovala, poslechla srdíčko a doporučila mi -  necvičit za teplého počasí.