OKV Dvůr Králové nad Labem, SVOD Nemošice

08.05.2010 15:35

 

V sobotu 8. května jsme vycestovali na klubovou výstavu do Dvora Králové nad Labem. Arčíka posuzovala mezinárodní rozhodčí FCI, ústřední poradkyně chovu malých černých a bílých kníračů paní Zaoralová (roz. Horáková).

S poslední doúpravou nám pomáhala  paní Jackmannová od nás ze cvičáku a dlouhé chlupy na předhrudí zastřihla paní Stránská (předseda VČ - KCHK).

Píďánek se předvedl nejlépe ze všech výstav, na kterých jsme zatím byli. Hezky stál, chodil, nevšímal si psů kolem. Ikdyž pro paní rozhodčí nebyl nejhezčím pejskem v kruhu, dostal opět VÝBORNOU s krásným posudkem.

Posudek: Roční pes, dostatečně silné kostry, výrazná hlava, skus nůžkový, výrazné předhrudí, končetiny velmi dobře zaúhleny, dostatečně prostroný pohyb, srst dobré struktury a standardní barvy, lehce vlnitá, ocas nekupírovaný, nesený na hřbetě

Fotky z výstavy

 

V neděli 9. května se konal svod a bonitace kníračů. Opět posuzovala pí Zaoralová, mj. majitelka Original Rezlarka - tatínka Arčíka. Arcos se mohl vzhledem k věku účastnit jen svodu. Bonitaci absolvujeme na podzim nebo za rok opět v Pardubích v naší pobočce. Paní Kombercová, poradkyně chovu VČ pobočky KCHK, naměřila výšku 34 cm, ale po přeměření se zapsalo 35 cm. Arčínek byl opět moc hodný. A prý má po tatínkovi odvahu a drzost vůči jiným psům. Tělem se podobá tatínkovi, hlavu má po mamině Širunce. Náš kód - 00/5A/+

Fotky ze svodu