DUO CACIB Brno 2010

08.02.2010 17:05

 

V neděli 7. února jsme se účastnili naší první výstavy. Po pro Arčíka celkem dlouhé cestě jsme úspěšně dohledali kruh G27. Vzhledem k tomu, že do zahájení chyběla ještě hodina, využila jsem stejně jako ostatní kníračáři volného kruhu a šla jsem s Arčíkem trénovat. Což píďa pochopil jako skvělou příležitost navazování kontaktů. A to bohužel nejen před zahájením, ale později i při samotné výstavě. :o( Výstavy se účastnila i Arčíkova sestřička Armida. O končenou úpravu se postarala díky chovatelce paní Velišové paní Martina Zemanová, která pečuje o srst Širdy (mamina Arčíka).

V naší třídě se sešli celkem čtyři pejskové z ČR včetně našeho vousáčka. Na stole se Arčíno nechal v klidu prohlédnou. I kohoutkovou výšku a zoubky zvládnul, což mi udělalo velkou radost. Horší bylo předvedení v pohybu.. Píďa zastal názoru, že výstava přece není žádný maraton a po jednom uběhnutém kolečku odmítl udělat další krok a sedl si. Zatímco ostatní dobíhali druhé kolo, my jim fandili "v cíli". Rozhodčí paní Vodrážková říkala, že Arčík je krásné štěndo a doplatili jsme na jeho věk. Ostatní vousáčci měli kolem 12M, Arčíkovi je 9M. Nepřidalo nám ani nahnědlé zbarvení srsti, což je výsledek NEbarvení a NEkřídování. Roboran tablety a šampón na černou srst bohužel nestačí. Uvidíme, zda z něj uděláme takového krasavce jako je Gudík, Griffin nebo vítěz Chico. Odnesli jsme si známkou VÝBRONOU 4. 

Posudek: kvadratický pejsek, výborná hlava, v pohybu měkčí hřbet, korektní úhlení, překlopený ocas, srst na končetinách nahnědlý nádech